Afscheidsbrief K+A gallery

26 juli 2012

Aan de kunstenaars, bezoekers, familie en vrienden van de K+A gallery en last but not least de klanten en kunstliefhebbers, die de galerie al vier en een half jaar lang bestaansrecht hebben gegeven.

Zoals sommigen van u weten, heeft mijn leven een andere wending gekregen
nadat ik Marie Louise Oudkerk heb ontmoet. Zij bleek de liefde van mijn leven zoals dat zo mooi heet. Samen zijn wij op zoek gegaan en hebben besloten in Zuid Frankrijk een huis te kopen én te verbouwen. Een nieuw project en een geweldige uitdaging voor ons beiden. Ik kan me daar als architect volledig in uitleven en er is genoeg ruimte voor een atelier waar Marie Louise kan schilderen.

U begrijpt dat ik daardoor minder vaak aanwezig kon zijn in de galerie. Gelukkig heb ik in Anne van Roosmalen iemand gevonden die mij met veel plezier en met grote gedrevenheid en enthousiasme al meer dan een jaar, vooral op de zaterdagen heeft kunnen vervangen.

Op 1 maart 2013 zou het huurcontract afgelopen zijn en leek het me onder de huidige omstandigheden geen goed idee om dat te verlengen.
Wel hadden Anne en ik het plan om nog één bijzondere afscheidsexpositie te organiseren in het najaar, waarbij alle kunstenaars, die ooit in de galerie hebben geëxposeerd, zouden zijn uitgenodigd om zich nog een keer te presenteren, met een of twee van hun nieuwste werken.

Onverwacht echter diende zich enkele weken geleden iemand aan die graag zo spoedig mogelijk de galerieruimte wilde betrekken en de huur voor zijn rekening wilde nemen. Zo kwam alles in een stroomversnelling.
Aangezien ik slechts twee weken in Nederland zou zijn omdat de verbouwing in de Ardêche mijn aanwezigheid noodzakelijk maakte, heb ik snel moeten beslissen met als gevolg dat ik vorige week mijn galerie heb moeten leeghalen.

Partir, c'est mourir un peu, maar het geeft Marie Louise en mij nu de mogelijkheid om ons te focussen op ons nieuwe gezamenlijke project. Inmiddels zijn plannen ontwikkeld, om hier in de Ardeche, volgend jaar,als ART-en route©, beeldhouw- en schildercur- sussen te gaan geven, zodra de verbouwing klaar is. Mocht u geïnteresseerd zijn, kunnen wij u van deze nieuwe ontwikkeling in de toekomst nadere informatie zenden. Ook zal op korte termijn de website van de K+A gallery worden aangepast en zodra er nieuws is, zal dat ook hierop worden gepubliceerd.

Het spijt Anne en mij wel dat we op deze manier afscheid moeten nemen.

Wij danken u allen voor het vertrouwen en de prettige en enthousiaste contacten, die wij eraan hebben overgehouden. Het gaat u allen goed.

Mede namens Anne van Roosmalen, hopen wij tot ziens,

Hans Bik

 

 

gallery


K+A gallery
Hans Bik

Slotlaan 216
3701 GT Zeist.

T 06 - 55 73 66 75
E
info@knagallery.nl

 

 

We gaan door...

De kunstenaars op onze website van de K+A gallery willen wij blijvend promoten. We zullen de website binnenkort met beeld van nieuw werk aanvullen en/of oud werk vervangen alsmede nieuws gaan vermelden van hun laatste ontwikkelingen en exposities van hun werk die gepland staan.

De toekomst

Per 1 augustus 2012 is de K+A gallery aan de Nieuwstraat 27 te Leiden gesloten.

Aankondiging nieuwe activiteiten:
2013/2014 Workshops Schilderen en Beeldhouwen in de Ardeche Frankrijk.